Transactie procedure

Standaard doorloopt de klant vijf schermen om een order te plaatsen. Het is mogelijk stap 2 en 3 over te slaan, maar de feitelijke credit card gegevens moeten worden ingevoerd via onze secure server.

Stap 1: De order pagina

De order pagina kan worden geplaatst op uw website of kan op onze secure server worden ingesteld. Deze pagina bevat de code voor de producten en eventuele opties voor herbelasting, tax, kortingen. Standaard mag op deze pagina geen credit card gegeven worden ingevoerd.

Stap 2: Invoeren Paytype en Land op MC secure server

Dit is het eerste MultiCards scherm. Het toont alle beschikbare betaalmogelijkheden voor dit merchant account en een drop down menu met vaste landinstellingen volgens ISO code

Stap 3: Invoeren klantgegevens op MC secure server

Uw klanten voeren de verplichte contact gegevens in. Om andere invoervelden verplicht te maken kunt u simpelweg de velden invoegen op uw order pagina.

Stap 4: Invoer creditcard gegevens op MC secure server

Vanwege veiligheidsredenen kunnen we in deze stap alleen onze templates toestaan voor het invoeren van de creditcard data. Het is niet mogelijk dit scherm over te slaan of het op uw eigen server te plaatsen.

Stap 5: Order bevestiging op scherm

Voor geaccepteerde transacties wordt een scherm getoond met order gerelateerde gegevens en een order nummer voor acceptatie en instructies voor de klant afhankelijk van de instellingen in de page ID van de order page sectie in het Merchant Menu.

Als de transactie wordt afgekeurd, zal het scherm deze melding weergeven met de reden van afwijzing. Niet alle redenen kunnen omwille van privacy en misbruik worden getoond. Er wordt verder niets gepost en de klant kan terug worden geleid naar uw publieke website.